Hatay Portakal Fidanları Hakkındaki Bilgiler

Portakal fidanları; kökleri hava ile temas etmediği için yılın 12 ayında da dikilebilmektedirler. Saksıya dikilecek ise; en az 9 litrelik saksıya dikilmelidir. Normal dikim işleminde ise; 50-60 santimetre derinlikte ve genişlikte çukur açılmalıdır.
İlkbahardan sonra birinci taçlanma dönemini geçmesi ile beraber budama yapılabilmektedir. Portakal fidanlarının yaklaşık 10 günlük aralıklarla sulanması gerekmektedir.
Washington Portakal Fidanı
 
Washington fidanı; kasım ve aralık aylarında hasat vermektedir. Saksıda yetiştirmeye de uygundur. Ilıman iklim yerlerine uygundur. Ancak soğuk iklimlerde iç mekanda saksı içerisinde de yetiştirilebilmektedir. Dikilecek olan fidanların arasında en az 6 metrelik mesafenin olması gerekmektedir. Destek çubuğu çakarak, dikilen fidan destek çubuğuna bağlanabilmektedir.
 
Hatay Naveline Portakal Fidanı
 
Naveline fidanını diktikten sonraki 1-2 yıl içerisinde meyve alabilmek mümkündür. 50-60 cm çukur açılmalıdır ve fidanlar bu çukura dikilmelidir. Nisan ayından sonra yaz mevsiminde dikim yapılacak ise; sunguard uygulaması yapılmalıdır. Kış ayında dikim yapılacak ise; bu uygulamaya gerek yoktur. Kasım ayının ikinci haftası hasat zamanıdır. Yan dal oluşumundan 1 ay sonra budama yapılabilmektedir. Vazo tipi budama uygundur.
 
Hatay Fukumoto Portakal Fidanı
 
Fukumoto fidanı; Washington portakal fidanı ile oldukça benzerlik göstermektedir. Soğuğa karşı dayanıklıdır. Meyveleri yuvarlak ve koyu kırmızıdır. Fidanları oldukça hızlı gelişmektedir. Ağaç gelişimi olarak bakıldığında ise; yayvan şekilde gelişmektedir. Ekim ayından sonra hasadının yapılması gerekmektedir.
 
Karasal iklim haricinde her rakım için dikimi uygun olan fukumoto portakal fidanlarının, yılın 12 ayında dikilebilmesi mümkündür. Fidanları ilk önce hafifçe sulamak ve sonrasında dikim yapana kadar 2-3 günde bir sulamaya devam etmek gereklidir. Fidanları diktikten sonra ise dikilen toprağa ve konuma göre 10-15 günde bir sulanmalıdır. Fidanlar ilk dikildiğinde ise; 5-15 litre arasında can suyu verilmesi gerekmektedir. Tacını aşağıdan vermesi; ilaçlama, toplama ve budamayı daha kolay hale getirmektedir.
 
Hatay Valencia Portakal Fidanı
 
Valencia fidanı; şubat ayından itibaren hasat edilebilmektedir. En uygun hasat zamanı ise; mart ve nisan ayları arasındadır. Torbalı veya saksılı olarak yılın her ayında dikilebilmesi mümkündür. Yaprak dökmemektedir. Fidanlar eğer saksıya veya toprağa dikilmeyecek ise; 2-3 günlük periyotlarda sulanmalıdır. Ancak dikim yapıldıktan sonra konuma ve toprağa bağlı olarak 10-15 günlük periyotlarda sulanması gerekmektedir. Kış mevsiminde azot ağırlıklı, çiçekler açmadan 20-30 gün önce fosfor ve potasyum ağrılıkoı gübreleme yapılmalıdır. Çiçeklenme döneminde ise; çinko bor içerikli meyve tutturucu gübreler kullanılmalıdır. Fidanın meyveleri nohut büyüklüğüne eriştiğinde, meyve irileştirici gübre kullanılmalıdır.
 
Hatay Blood Orange Portakal Fidanı
 
Blood orange fidanı; içi ve dışı kırmızı olan meyve vermektedir. Fidanın gelişimi oldukça hızlıdır. Hasat zamanı dikim yapılan bölgeye göre değişmektedir. Ancak genellikle kasım ayından sonra olmaktadır. Torbalı ya da saksılı olarak 12 ay süresince dikimi mümkün olmaktadır. Yaprak dökmeyen bir bitki olarak gözükmektedir.
 
Portakal fidanlarının hemen dikilecek olması durumunda; saksıya dikilecek ise yeni dal oluşumunun 15 cm aşağısından başlayan ve 10 litrelik derinliği olan saksı tercih edilmelidir. Toprağa dikileceği zaman ise 6x6 metre aralıklarla fidanlar dikilmelidir. Kazılacak olan çukur ise; 50-60 santimetre genişliğinde ve derinliğinde olmalıdır. Aşı noktası, toprağın 5-10 cm üstüne denk gelecek şekilde fidan çukura yerleştirilmelidir. Can suyu olarak 5-15 litrelik su verilmelidir ve sonrasında 10-15 günlük aralıklarla fidan sulanmalıdır.

Yerli Meyve Fidanı Satışı

Renkli görüntüleri, birbirinden lezzetli tatları ve insan vücuduna olan faydaları ile meyveler özellikle bahçelerin olmazsa olmazları arasındadır. Yerli meyve fidan satışı ile Hatay'da birçok meyve fidanını sizlere sunuyoruz.
DAHA FAZLA

Tüplü Fidan ve Açık Köklü Fidanlar

Tüplü Fidan Nedir? Fidanın yetiştirme torbası tüp kelimesi ile ifade edilir. Bitkinin kökleri topraklı poşet içerisinde olan fidanlardır. Fidanlar yetiştirilmek için anacı topraklı fidan yetiştirme torbasına eklilir. Torbada belirli bir boya geldikten sonra aşılanır. Bu tip tüplü fidanlar yılın 12 ayı ekilebilir.
DAHA FAZLA

Hatay'da Limon Ağacı Yetiştirme

Saksıda limon ağacı yetiştirilirken genelde yapılan hatalar bitkiye zarar verir düşüncesi ile budama yapmamaktır. Genelde tüm bitkilerde budama bitkiyi gençleştirir. Daha iyi limon ağacınız büyüme sağlar.
DAHA FAZLA

Antakya'da Mandalina Fidanları

Mandalina fidanları; sıcaklığın yüksek olduğu, Akdeniz ikliminin yaşandığı yerlere daha uygundur. Humuslu topraklara 50-60 santimetrelik çukurlar kazılarak dikilmelidir.
DAHA FAZLA

Hatay Zeytin Fidanları

Zeytin fidanları, farklı çeşitleri ile değişik lezzetlere sahip zeytin meyvesi hasatını 3 sene sonunda sunan, Ekim ayında dikime uygun fidan türleridir. Zeytin fidanları dikimi hakkında detaylara alt başlıklarda yer değinilmiştir.
DAHA FAZLA

Hatay Meyve Fidanı

Meyve fidanları satışı yapmak isteyen firmaların fidanları satın alırken sorunlu fidanla karşılaşmamaları ve zarar etmemeleri için dikkat etmesi gereken detaylar bulunmaktadır.
DAHA FAZLA

Ceviz Bahçesi Kurarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Ceviz bahçesi kurmayı düşünen yatırımcıların dikkat etmesi gereken en önemli noktalardan biri şudur: fidan alımı yaparken sadece fiyatlara bakarak alım yapacakları firmayı seçmeleri doğru değildir.
DAHA FAZLA

Mavi Sertifikalı Fidan Nedir?

Ülkemizde çoğu fidancının ürettiği fidanların sertifika kademesi kısmında ‘Standart’ yazmaktadır. Bu Standart sertifikalı fidanların etiketleri ise ‘Sarı’ renkli olarak Tarım Bakanlığı tarafından düzenlenmektedir.
DAHA FAZLA

Fidanlarımızla İlgili Detaylı Bilgi İçin İletişime Geçin!

TEKLİF AL