Santa Maria Armut Fidanı

Anavatanı İtalya’dır. Ülkemizde yaygın bir şekilde yetiştirilir. Konik ve büyük meyvelere sahiptir.

Meyvelerinin kabuğu sarı renkli olup güneş alan kısımları kırmızıdır. İç tarafları ise beyazdır. Verimli ve suludur. Uzun süre depolanmaya elverişlidir. Temmuz sonu ve ağustos başı meyve verme dönemidir.

Santa Maria armudunun meyve şekli hafif basık olup aroması mükemmel , yola dayanımı ve raf ömrü uzun olan bir çeşittir.Santa maria armudunun verimi mükemmeldir öyle ki bazı bölgelerde fazla meyve verdiğinden dalkıran armudu lakabıda takılmıştır.Hasat zamanı rakıma göre değişmekte olup en erken 300-400 rakım şartlarından Temmuz  ayının ilk iki haftası gibidir.Rakım düşüktükçe hasat öne gelip rakım artıkça hasat zamanı ilerleyen haftalara gidecektir.Santa maria armut fidanının ılıman iklime sahip sahil bölgelerine dikilmesi tavsiye edilmez.Rakımın asgari 200 olması tavsiye edilir.

Profesyonel santa maria  armudu bahçerinden mutlaka tozlayıcı kullanılması gerekir ama hobi amaçlı yapıyorsanız kullanmayabilirsiniz fakat verim düşecektir.Santa Maria  armunun ağacı hızlı gelişim göstermekte olup klasik anaçlı fidanlarda verime ağacın verime oturması 8-9 yıl, yarı bodur anaçlı armut fidanlarından 5-6 yıl, ve tam bodur anaçlı armut fidanlarında ise 3-4 yıl olmakta olup ağacın ilk meyvesi ise bodur ve yarı bodur anaçlı fidanlarda ilk yıl veya 2. yıl içerisinden olmaktadır.
 
Santa Maria Armudunu tam bodur ve yarı bodur fidanlar kullanarak saksı içerisinden ev içerisinden veya balkonda yetiştirebilir dalından meyve koparma zevkini yaşayabilirsiniz fakat kullanmanız gereken saksıda asgari 10 litrelik bir saksıda olmalı ve kışın armut fidanınızı mutlaka  balkona koymalısınız aksi durumdan fidanınızdan meyve kopartmanız çok zor olacaktır.Armut fidanlarından sulama sıkılığınız açık alanda yazın 15-20 günde bir olması yeterlidir.Sulama süresi fidanının yaşına ile doğru orantılıdır.Armut ağacının yaşı arttıkça sulama süresi artacaktır.

Conferance Armut Fidanı

Konik ve orta büyüklükte meyvelere sahiptir. Meyveleri sarı üzerine pas renginde benekli olup iç tarafları beyazdır. Verimli bir türdür. Sert ve lezzetlidir. Uzun süre depolanmaya elverişlidir. Hasat zamanı eylül ayıdır.
DAHA FAZLA

Deveci Armut Fidanı

Kökeni Anadolu olup, ağaçları orta kuvvete yarı yayvan gelişen bir çeşittir. Meyveleri, iri, iyi bakım koşullarında çok iri, basık, alt kısmı geniş, boyunsuz, çiçek çukuru derindir. Erwinia (ateş yanıklığı)bakteriyel hastalığına duyarlıdır.
DAHA FAZLA

Etrusca Armut Fidanı

Etrusca armudu İtalya’da melezleme ile elde elden ağaç yarı dik gelişen ve geniş taç oluşturan erkenci çeşitlerdendir. Meyve orta irilikte ve sertliktedir.
DAHA FAZLA

Fidanlarımızla İlgili Detaylı Bilgi İçin İletişime Geçin!

TEKLİF AL