Meyer Limon Fidanı

Ağaç gelişimi son derece hızlı olan yediveren limon fidanı hasat zamanı Ekim ayı ile beraber başlamaktadır.
Meyveleri sert iri olup kabuk kalınlığı mayer limona çeşidine göre daha kalındır.Yediveren Limon fidanı saksı yetiştiriciliğe son derece uygun olup saksı yetiştiriciliğinde ise ağaç taç oluşumun noktasının aşı noktasından maksimum 20 cm yukarından olması gerekir.Kendine verimli olan yediveren limon ağacının ağaç başı verimi, tam verim başladığından 150 kilograma kadar çıkabilmektedir
 
Menşei : ABD
Belirme Yılı : 1890
Kabuğu : Sarı,düz,parlak ve ince kabuklu
Eti : Gevrek,sulu, açık sarı
Şekli : Hafif basık, yuvarlak
Çapı :
Ağırlığı : 120 gr
Kabuğun Ete Bağlılığı : Sıkı
Usare Miktarı : 38,61%
Çekirdek Sayısı : 2 - 3
Puflaşma : Yok
Olgunlaşma / Hasat : Eylül - Ekim
Periyodisite : Yok

Lamas Limon Fidanı

Lamas limon fidanı silindirik ve uzun bir şekle sahiptir. Meyve ağırlığı ortalama 120gr civarındadır. Lamas limonu meyvesinin eti parlak ve pürüzsüzdür ve kabuk meyve etine bağlıdır. Çok çekirdekli bir yapısı yoktur. Ortalama 3 - 5 çekirdek bulunur. Kasım ayında olgunlaşmaya başlayan lamas limon şubat ayının ortalarına doğru hasat edilir. Hasat için geç kalınırsa meyvede puflaşma görülür.
DAHA FAZLA

Zagara Bianca Limon Fidanı

Zagara bianca eski zamanlardan beri bilinen ve bugün Sicilya'da hala yaygın olarak yetiştirilen bir Femminello Comune çeşidinin bitkisel bir mutasyonudur. İtalya'daki ekili alanın neredeyse % 70'ini kapsayan en önemli limon grubudur. Adı, tamamen portakallara benzeyen çiçeğin beyaz karakteristik renginden türemiştir. Bu durum, özellikle diğer verimli çeşitlerden hem beyaz olan çiçeklerin rengi hem de tipik morumsu renk yerine portakal rengi gibi çekici bir soluk yeşil olan genç sürgünleri arasında farklılık gösterir.
DAHA FAZLA

Eureka Limon Fidanı

Kaliforniya orijinlidir. Avusturalya, İspanya, İsrail ve Kaliforniya en çok yetiştirildiği bölgelerdir. Hasat zamanı kış sonundan yaza kadar devam etmektedir.
DAHA FAZLA

İnterdonato Limon Fidanı

1875 yilinda Sicilya’da saptanan bir çesittir. Türkiye’ye 1936 yilinda girmistir. Türkiye dünyanin en fazla enterdonat üretimi yapan ülkelerinden biridir.
DAHA FAZLA

Kütdiken Limon Fidanı

İtalya kökenli bir çeşittir. Ülkemizde üretilen en eski limon çeşididir. Verimli bir çeşit olup düzenli meyve verir. Depolanmaya elverişli bir çeşittir.
DAHA FAZLA

Fidanlarımızla İlgili Detaylı Bilgi İçin İletişime Geçin!

TEKLİF AL